10 Şubat 2013 Pazar

Crème au chocolat

Crème au chocolat (okunuşu = krem-o-şokola)

Bu tarif isteği yine kızımdan geldi. Bir pazar tatlısı olarak hazırlamak istedik birlikte. Çikolatalı pudingin bir çeşidi. Şekerini damak tadınıza göre ayarlamanız mümkün.

4 kişi için
Gerekli malzemeler
500 ml süt
25 gram nişasta
50 gram kakao
100 gram şeker
1 yemek kaşığı krema
yarım paket vanilya
bir tutam tuz

Kuru malzemelerin tümü bir tencerede karıştırılır ve soğuk süt ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye dek çırpıcıyla karıştırmayı kesmeden pişirin. Kaynamaya başladığı zaman kremayı ve vanilyayı ilave edin.


Crème au chocolat'ınızı kaselere dağıttıktan sonra buzdolabında 3 saat kadar bekletebilirsiniz. Üzerine çikolata rendeleyerek sunabilirsiniz.
Eğer marketlerde satılan Danette'leri seviyorsanız bu tarif tam size göre. Üstelik bu kadar kolay hazırlandığını görünce kendiniz ve çocuklarınız için bir daha Danette satın almayacağınızı bile düşünüyorum. Taze taze evinizde hazırlamanız mümkün çünkü.
İyi kalite kakao kullanmanızı özellikle tavsiye ederim. Tarifin başarısı buna bağlı.



Kremayla çikolatalı kremin birleştiği an...