25 Ağustos 2022 Perşembe

9.yıla doğru

İrmik Hanım Patisserie Urla Ekim ayında 9.yılını kutlayacak.

Su gibi akan zaman, binlerce insana hizmet, tonlarca tereyağı, milyonlarca yumurta, en önemlisi sonsuz üretim sevgimizle dolu dolu bir 9 yıl. Her gün sil baştan doldurulan taptaze bir vitrin. 

Sıfır sentetik saf lezzet içeren enfes tatlılar, dondurma çeşitleri.


Araya giren, yapmaktan sonsuz mutlu olduğumuz binlerce tasarım pasta...

Her sabah klasikler eşliğinde içtiğim kahvemin ardından hem evimin hem ikinci evim dükkanımın gündemini planlamakla başlayan Urla günlerim. Kalabalıklaşan Urla. Villaların yerleştiği tarım arazileri. Urla halkının mülklerini değerlendirme telaşı. Belki bir uyanış belki bir vah vah dönemi. Öyle ya da böyle Urla'nın en parlak dönemi. Ayağımızı mı sürüdük nedir? 

İlk zamanlarda tüm eksikler için planlama yaparak İzmir'e gider yüklenir dönerdik ihtiyaçlarımızı. Şimdilerde artan mekanlar sayesinde tüm tedarikçilerimiz kapımıza kadar getiriyor kahvemizden şekerimize. E bu da önemli bir şey. Bazen haftalarca İzmir'e gitmediğm oluyor.

Ama keçi sütümüzü hala biz gidip çiftliğinden alıyoruz. Bu sene Ulamış'tan. Üretici var diye en azından şükür ediyoruz. Bu zamanda hayvancılık çok özverili iş. 

Katkısız, boyasız Türkiye'nin en dürüst dondurmalarından birini servis ediyoruz. Tam 9 yıldır. Dile kolay.

Ve acıbadem... Yok satıyoruz.




Bu sene kızımız Defne 17 yaşına girdi. Üniversiteye hazırlık yılı başlıyor. Ben belki pastacı olur demiştim ama nasıl olduysa babası ve benim asıl mesleğimiz olan fen bilimlerini seçti. Doktor ve biyolog olmak evde ister istemez kendi etkisini yaratıyor sanırım. Bakalım hedeflerine ulaşabilecek mi? En azından yine tatlı bir destek yapacağım kızıma bu süreçte.



Son 2 yıldır yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen biz ekibim ve ailem ile birlikte yılmadan üretmeye devam ediyoruz. 
Özverimiz çok büyük.
Bize olan inancınızdan dolayı çok büyük minnet borçluyuz..
Kulaktan kulağa bizi tanıtıp, sevdiklerinizi bize yönlendirdiğiniz için sağolun varolun.
İrmik hanım yazılarına devam edecek...Tariflerimden denemeyi unutmayın.