7 Şubat 2012 Salı

Tahinli rulo

Tahin lezzetinden vazgeçemeyen ve hatta çok ilham verici bulan biri olarak fransız tatlılarının arasına kendi denemelerimi de eklemeden duramıyorum...Zaten en büyük zevklerimden biri geleneksel tatlarımızı fransız tatlılarına uyarlamak. Buna bir nevi emprovizasyon mutfağıda diyebiliriz...
Geçen aylarda Elif arkadaşımın evinde yediğim bu lezzeti uzun süredir denemek istiyordum. Tabii birazcık farklılaştırarak... Çok çok pratik bir tatlı. Elinizde kalan artık yufkaları değerlendirmek için harika bir yöntem. Hem çıtır hem de nispeten daha az günahkar... Minik minik lokmalar, kendinizi yemekten alıkoyamıyorsunuz inanın!!
Bu tatlının kısmetlileri biricik babaannem ve konukları oldu bugün.




Gerekli malzemeler:

Yaklaşık 30-40 minik rulo için
Bir yaprak yufka
4-5 kaşık tahin
3 avuç kuru üzüm
2 avuç file badem
5-6 kaşık esmer şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Pudra şekeri

Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Tüm yufkayı ortadan ikiye bölün. Üzerine rasgele tahini gezdirin. Üzümleri, bademleri yayın. En son şekeri ve tarçını serpin.

Yufkanın yuvarlak ucundan başlayarak yufkayı sıkıca yuvarlayın. Ekmek bıçağı ile dilediğiniz boyda keserek tepsiye dizin ve 25 dakika yufkanın rengi dönünceye dek pişirin. Ilıdıktan sonra üzerini pudra şekeri ile kaplayın.




3 yorum:

Adsız dedi ki...

Esracım bayıldım ben buna hemen yarın yapıcam.Teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

Esracım çok teşekkürler:)Harika oldu:)

Esra Özkutlu dedi ki...

Afiyet olsun Banucum...Ellerine sağlık...