Tahin lezzetinden vazgeçemeyen ve hatta çok ilham verici bulan biri olarak fransız tatlılarının arasına kendi denemelerimi de eklemeden duramıyorum...Zaten en büyük zevklerimden biri geleneksel tatlarımızı fransız tatlılarına uyarlamak. Buna bir nevi emprovizasyon mutfağıda diyebiliriz...
Geçen aylarda Elif arkadaşımın evinde yediğim bu lezzeti uzun süredir denemek istiyordum. Tabii birazcık farklılaştırarak... Çok çok pratik bir tatlı. Elinizde kalan artık yufkaları değerlendirmek için harika bir yöntem. Hem çıtır hem de nispeten daha az günahkar... Minik minik lokmalar, kendinizi yemekten alıkoyamıyorsunuz inanın!!
Bu tatlının kısmetlileri biricik babaannem ve konukları oldu bugün.
Gerekli malzemeler:
Yaklaşık 30-40 minik rulo için
Bir yaprak yufka
4-5 kaşık tahin
3 avuç kuru üzüm
2 avuç file badem
5-6 kaşık esmer şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Pudra şekeri
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Tüm yufkayı ortadan ikiye bölün. Üzerine rasgele tahini gezdirin. Üzümleri, bademleri yayın. En son şekeri ve tarçını serpin.
3 yorum:
Esracım bayıldım ben buna hemen yarın yapıcam.Teşekkürler:)
Esracım çok teşekkürler:)Harika oldu:)
Afiyet olsun Banucum...Ellerine sağlık...
Yorum Gönder