Haberleşmeye devam ediyorlar bir süre. En sonunda adamdan teklif geliyor buraya gel benimle yaşa... Kadın bir saniye bile düşünmeden kapatıyor evini, vazgeçiyor polislikten, ve gidiyor ailesini karşısında ama herşeyi arkasında bırakarak...
Yeni evi artık Basel'dir. Tek tutkusu futbol olan ama bambaşka bir işte çalışan Sicilyalı bu genç adamla bambaşka bir hayata ''merhaba'' der.
Bodrum bu aşka ev sahipliği yapmıştır. Ortak bir dili bile olmayan iki genç insan, kendini doğru dürüst ifade edemese de aşık olmuştur en basit haliyle. Kadın yine hiç bilmediği bir dilin hükmünün geçtiği yeni bir ülkede, İsviçre'de, sıfırdan varolmayı başarmış, kendine bulduğu geçici işlerde yorulmuş ama yine de her gece mutlu koymuştur yastığa başını. Bu kadınla ben Basel'deyken gittiğim almanca kursunda tanıştım. Güzel Rita'dan çok şey öğrendim. Bu tarifi ona armağan ediyorum... Okuyabilseydi ne kadar sevinirdi kim bilir! Yumuşacık pişmiş elmalar onun, üzerini kaplayan kıtır hamurda Alessandro'nun olsun. Onlar da harika bir çift çünkü...
ELMALI CRUMBLE
Fransızlar dahi bu crumble (kırambıl diye okunur) kelimesini kendi dillerine adapte etmekte zorlanmış ve orjinal adını kullanmışlardır tariflerinde. Türkçeye hamur kırıntısı şeklinde çevirmek en doğrusu olacak sanırım.
Crumble, tart ile zıt anlamlı bir tatlıdır. Tartta hamur kalıba yayılır, üstüne meyveler dizilir. Crumble'da ise meyveler altta hamur üsttedir. Hamur daha kıtırdır. Tart gibi yumuşak değildir.
6 kişi için
Malzemeler:
6 adet elma (fırın kabınızın büyüklüğüne göre daha az da olabilir)
100 gram tereyağı
8o gram un
80 gram esmer şeker
2 tatlı kaşığı şekerli vanilya
30 gram yulaf ezmesi
40 gram badem tozu
Yapılışı:
Önce hamuru hazırlayalım. Tereyağını küp küp keselim ve biraz yumuşayınca çatalla iyice ezelim. Üstüne unu, yulafı, şekeri, badem tozunu ve vanilyayı ekleyelim ve iyice karıştıralım. Parmak uçlarımızla iri bir yuvarlak olana kadar yoğuralım ve 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Crumble üzeri altın rengi olduğunda ve yanlarından elmaların sularının çıktığını gördüğünüzde pişmiş demektir.
En mükemmel servisi ılık iken bir top vanilyalı dondurma eşliğindedir. Kardeşime de tattırma fırsatı bulduğum bu tatlı haftasonumuzu neşelendirecek...
İyi haftasonları hepinize...
4 yorum:
onceden keyifli tatli tariflerini ilgiyle okurken simdi tatli tarifi oncesi yazdiklarini daha bir merak ve zevkle okumaya basladigimi soylemek istiyorum. yazdiklarin gercekten cok etkileyici.. her geçen gun kalemin daha da kuvvetleniyor..
10 parmaginda 10 marifet var :)
bu sabah, kahvalti sonrasi, elmali crumble'la bir yumulduk inanamazsin! santé à tes mains :)
Tesadüfen keşfettim bloğunuzu ve tek kelime ile ''bayıldım!''
Hoş,esprili ve özenli bir sayfa hazırlamışsınız. Tarifler de mükemmel. Artık her gün uğrarım:) Selamlar, sevgiler Begonvilli Ev'den..
Gönülden teşekkürler Begonvilli Ev :)
bu tatlıyı denedim ve çok beğendim... ellerine sağlık ve bizlerle paylaştıüın için teşekkürler. bilge
Yorum Gönder