İşte Urla'dan, yeni hayatımdan ilk tarifim sevgili tatlıseverler...
İnternetle teknik anlamda tam olarak kavusamadigim ve tasinma telaslari icinde ugrasip durdugum icin tarifte gecikme oldu biraz biliyorum. Ama istanbul'un o telasli zamanlarindan Urla'nin mis gibi havasina alismak biraz gevsetti beni, kabul ediyorum. Urla hakkinda yazacaklarim cok. Necati Cumali, Yorgo Seferis'in en guzel eserlerini burda yazdiklarina sasirmamak gerek diyeyim simdilik. Yeni hayatimizda bize konuk olan poncik adli iran kedisi, meymenetsiz kedimiz bu tarifimin konu basligini olusturmamda cok etkili oldu.
Gelelim tarife: 1 su bardağı ılık su, 1 paket kuru maya, 1 çay bardağı pudra şekeri,1kahve fincanı zeytinyağı ayçiçek yağı karışımı(ne kadar az çiçek yağı o kadar iyi), 1 yumurta, nutella, alabildiği kadar un (yaklasik 500-600 gr.) Yapimi: genişce bir kapta un, maya, pudra şekeri iyice karıştıralım. Yumurtayı, bir fiske tuz ve suyu ilave edelim ve iyice toparlayalım hamurumuzu. Toparlanmaya başlayinca yağı ekleyin, ele yapısmayıncaya kadar yoğurun ve sonra üzerini bir tülbentle örtüp hamuru rahat bırakın yaklaşık iki saat sonra hamurun iyice kabardığını göreceksini. Hamur şekerli olduğu için klasik hamurlardan daha geç kabaracaktır. Sonra hamuru unlu tezgaha alın, biraz toparlayın ve üç eşit parçaya bölün. Her parçayi yuvarlak açıp sigara böreği gibi sekiz parçaya bölün ve kenarlarına nutella koyun, Boşnaklarin kifla dediği çörekmiş bu aslında. İçine elma marmeladı konuluyormuş.Siz de dilediğiniz marmelatla deneyebilirsiniz. Sonra fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin ve bir 20 dakika daha bekletin (yer mayası) ve 180 derecede üzerleri pembelesinceye kadar yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Çıkışta sıcak sıcakken pudra şekeri eleyin. Bu ponçikleri Defne'ye, okul çıkışı arkadaşlarıyla yemek üzere yaptım. Yapım sırasında terasta güneşin dayanılmaz cazibesine dayanamayıp kendini resimdeki şekilde yerle atarak, çalışma hızımı kesmesine izin verdiğim tipsiz kedim ponçiğe,kendilerini kobay olarak kullandığım Boşnak elektrik ustalarına teşekkürü borç bilirim Tarifler paylaştıkça güzel. Sizi çok bekletmedim umarim, sevgiler...