4 Kasım 2013 Pazartesi

Ev Yapımı Pizza

Miniğimle canımız pizza çeker bazen ve o anda mayalanır hamuru çünkü bir saat kadar da dinlenmesi gerekir. Kızımın ev yapımı pizzaya övgülerini duymanız gerek, sağlıklı lezzetli daha ne iltifatlar üstelik eğlenceli çünkü ki hamur açıldıktan sonra malzeme ilavesini kendisi yapar küçük hanım.
Eğer tek seferlik hamur istiyorsanız aşağıdaki tarif yeterli,buzluğa da atmak isterseniz tarifi 1 kilo una uyarlayabilirsiniz.

Malzeme listesi
200gram un
165 ml ılık su
Yarım çay kaşığı ince deniz tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
İç malzemede özgürsünüz
Bizim fevorimiz (Defnenin tabiri) zeytin,sucuk ve dil peynirli
Ayrıca domates salçası ve kekik lazım sos için.
Yaklaşık 8 dilim çıkıyor bu tariften
Yapımı:çok kolay
Hamuru için ılık suda maya,tuz,şeker ve yağ karıştırılır, birkaç dakika beklenir
Bir kaseye unu koyalım be ortasına çukur açalım sonra sıvı karışımı ekleyelim,önce çatalla sonra unlu parmaklarla hamuru iyice yoğurun, üzerini nemli bir bezle kapayın ve en az bir saat bekleyin
Hamuru parmaklarınızla hafif yağladığınız tepsiye kenarlara doğru iterek yayın.
Iki yemek kaşığı domates salçasını biraz su ile sos haline getirin biraz da kekik katın. Hamurun üzerine incecik sürün,sonra gelsin malzemeler.en son dil peynirini bolca rendeleyin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırına atın, pizzanız 12 dakika kadar sonra hazır. Afiyetler olsun. Bu seferlik tuzlu tarifi paylaştım çünkü çok pratik hepiniz yapın istedim...