Günler günleri kovalıyor, hepimiz bir yerlerde koşuşturup duruyoruz. Pazartesi oldu mu bir bakıyoruz Cuma gelmiş. Yılın en kısa ayı Şubat'ı da tamamlamamıza bir hafta kaldı. Şaka gibi!
Geçtiğimiz hafta Pazar günü 14 Şubat sevgililer günü münasebetiyle Nişantaşı Delicatessen'de Tatlı Aşkı Atölyesini gerçekleştirdik.
| | | | | Tatlı AşkıMutfakta kim var? Esra Özkutlu, Pariste Le Cordon Bleude 2009'da temel Fransız pastacılığı teknikleri, 2010'da orta seviye pastacılık kurslarını başarı sertifikası ile tamamlamış bir pastacı
Neler konuşacağız? Klasik Fransız tatlılarından seçtiklerimizi tekniklerinin detayına inerek beraberce yapacağız, aynı zamanda tarihçeleri ve hikayelerini de paylaşıyor olacağız.
Ne hazırlayacağız? Ekler Çilekli Fraisier Portakallı limonlu tarteletler
Ne içeceğiz? Prosecco Riesling Port Kahve & bitki çayları
Yer: Delicatessen Nişantaşı Tarih: 13 Şubat 2011 Pazar Saat: 18.00-21.00 Ücret: 80 TL/kişi
Rezervasyonlarınız için 212 225 06 04 numaralı telefondan veyainfo@delicatessenistanbul.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. | |
| | | El yapımı rengarenk porselen kaseler by Mano Büyük 15 TL Küçük 10 TL | | Champagne for Two: * Bottega brut * Rose prosecco * Riedel vinium serisi, 2 adet kristal şampanya kadehi, * Çikolataya batırılmış çilek 350TL Daha fazla bilgi ve siparişleriniz için: Ayşen Akman aysen@delicatessenistanbul.com 0212 225 0604 | | Koton / Elle Istanbul Fashion Week Kapanış Partisi 6 Şubat 2011 | |
| |
|
|
Çok keyifli geçti. Katılımcılar son derece ilgiliydi. Ve ben her yeni atölyede bir kez daha anlıyorum ki bu işten de ayrı bir zevk alıyorum. Yeni insanlar tanımak, bildiklerimi paylaşmak benim için ayrıca önemli. Fırsat buldukça atölyelerime devam edeceğim sanırım...
Bugün uzun süren tembelliğime son vererek bloguma ve sizlere yeni bir tarifimi sunmak istiyorum. Aslında haftanın tarifi ''baba au rhum'' olarak planlamıştım ama sanırım hazırlıkları biraz sürecek. Bu müthiş tarif için sizi biraz daha bekleteceğim... Son derece pratik ve az unlu bir cookie tarifi. Çikolata tadına lezzet katıyor.
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye - Cookies chocolat noisette Yaklaşık 20 cookie için
Malzemeler: 200 gr. tereyağı 150 gr. şeker
|
100 gr. esmer şeker
2 yumurta
1 paket şekerli vanilin
20 gr un
1 tutam tuz
yarım paket kabartma tozu
275 gr. yulaf ezmesi
50 gr. kırık fındık
50 gr. kırık badem
150 gr. damla çikolata
Yapılışı:
Fırını 240 dereceye ayarlayalım.
Tüm malzemeleri bir kaba koyalım ve iyice karıştıralım.
Bir çorba kaşığı yardımıyla fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisi üzerine cevizden biraz büyükçe lokmalar halinde dökelim ve üzerlerine kaşık arkasıyla bastırarak düzleyelim.
8 dakika kadar fırınlayalım.Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Lokum gibi kurabiye böyle olsa gerek, hem çok kolay hem sağlıklı hemde leziz.
Ben sunumunu üstüste dizerek yaptım. Hoş oldu.
Bu arada irmik hanım'ın bugün itibarıyla üye sayısı 88. Yeniden hatırlatmakta fayda görüyorum ki 100. üyemin tatlısı benden olacak...Sevgilerimle,
1 yorum:
esaracım. ilgiyle izliyorum, bekliyorum. yine çok güzel. ellerine sağlık. ama hikaye yok mu. öyle alıştırdın ki .banu
Yorum Gönder