Kışa çok yakışan, sıcak bir damak tadı arıyorsanız, çayınızın yanında yumuşacık dokusuyla tahinin o enfes aromasını tatmak istiyorsanız haydi tatlıseverler mutfağa...
Yapımı son derece pratik olan bu kek için gerekli malzemeler:
2 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı yoğurt
2 buçuk su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz vanilin
Kekimizi fransız yöntemiyle yapıyoruz, annelerimizin usülünden farklı olarak...
Öncelikle yumurtalarımızın akı ile sarılarını ayırıyoruz. Mikserde sarıları hafiften köpürtelim ve sonrasında şekerin yarısıyla sarıları iyice beyazlaştıralım. Sonra ayrı bir kaba alalım. Bu sefer mikserimize beyazları koyalım ve yine azıcık köpürttükten sonra şekerin kalan yarısını ekleyerek sertleştirelim. Sonra aklarla sarıları mikserde yavaş hızda yeniden birleştirelim. Tahini ve yoğurdu ekleyerek biraz daha çırpmaya devam edelim.
Karışımımıza unu, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı eleyip, yumuşak hareketlerle spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
Pişme sırasında fırının kapağını açmıyoruz.
Unutmayın, süre bitiminde yapacağımız kürdan testinde kürdanımız ıslak çıkacak kuru değil.
Ben en son olarak keki biraz daha tahinle süslüyorum.
8 yorum:
Enfes bir görüntü, denemek lazım, bakalım klasik kek gibi değil de bu şekilde yapınca nasıl bir tat olacak ya da klasik kekten farkını ayırt edebilecek miyim:)
Ellerinize sağlık.
www.gulenmutfak.blogspot.com
teşekkürler gülenmutfak! tadı değişmeyecek ama daha güzel kabaracak diyebilirim...şimdiden afiyet olsun, sevgiler
nefis bir görüntü deneyeceğim
şahane bi lezzet...
YOur cake looks lovely! I'm intrigued by the addition of tahini- does it give the cake a more savory flavor? BTW, I've enjoyed checking out Delices et Caprices- thanks for sending the link!
yes shelley, it is an excellent taste...fatty but yummy :)
O geceden sonra... dememe fırsat olmadı:)hemen fırını ayarladım.
Aman Allahım bunu yapmalıyımm:-)
Yorum Gönder