Sevgilisinden beklediği tüm ilgi ve alakayı gösteren bu adam, o sisli sabahta genç kadını pek şaşırtmıştı. Böylesi bir hadiseden sonra onun tarafından aranılmayı beklemiyordu. Sevgilisinin evine gitti aceleyle. Merakla çaldı kapısını, kimse açmadı uzun süre. Nihayet açılan kapıya uykulu bir adam çıktı ve ‘günaydın bebek, hayırdır?’ diye sordu. Çok kızan genç kadın ‘sen ne diyorsun yahu! hissetmedin mi depremi?’’
‘‘yoooo, ne zaman, çok içmişim sızmışım da ben!’’ genç kadın sinirlenmişti ve kırgındı...Bu adamda da aradığı güveni bulamamıştı.
Yıllar sonra o deprem sabahı arayan iş arkadaşıyla hayatını birleştiren kadına sevgili eşinden bir itiraf geldi.
‘’Deprem olduğu gece telefonda sana aşkımı ilan edecektim ama sesin o kadar kibar ve sakindi ki konuşmaya cesaret edemedim, heyacanlandım, o gece sana birşey olsaydı bu cesaretsizliğimden ötürü kendimi asla affetmezdim, arayan o yanlış numara bendim.’’
ÇİLEKLİ TURTA
8 kişilik
Dinlendirme: 30 dak. Pişirme: 45 dak.
Malzemeler:
Turta hamuru için:
270 gram un
Dolu dolu 3 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
Küçük parçalar halinde 150 gram tereyağı
3 çorba kaşığı buzlu su
150 gram kadar kuru baklagil
Garnitürü için:
600 gram çilek
100 gram acıbadem kurabiyesi
100 ml krema
1 yumurta
50 gram pudra şekeri
1 paket çilekli jöle
26 cm.lik turta kalıbını yağlayıp, unlayalım.
Turta hamurunu hazırlayalım.
Bu sırada turta hamurunun üzerine koyacağımız garnitürü hazırlayalım. Orjinalinde makaron kullanılan bu tatlıda ben bulunması daha kolay olduğundan acıbadem kurabiyesi kullandım. 100 gram kurabiyeyi robottan geçirip toz haline getirelim. Bir kaseye koyup, kremayı, yumurtayı, şekeri ekleyelim ve yumuşak bir karışım haline gelene dek çırpalım.
Fırını 175 dereceye ayarlayalım. Unladığımız çalışma tezgahında hamuru yaklaşık 30 cm. çapında açalım. Kalıbımıza yayalım ve çatalla bir kaç yerinden delelim. Fırın kağıdını turta kalıbını kaplayacak şekilde kesip kağıdın üzerini mercimek veya nohutla kaplayalım. bunu yapmamızın nedeni hamurun içi boşken pişirilirken kabarmasını engellemek.
Yaklaşık 30 dakika fırınlayalım. Fırından çıkınca kağıdı ve bakliyatı alalım.
Mis kokulu bu harika turtaya farklılık veren acıbademin yumuşak dokusuna çilek kokulu jöle ve diri çilek tadı eşlik ediyor. Bu turta hamurunu başka meyvelerle de deneyebilirsiniz.
Bu arada kaç tariftir unumdan bahsetmeyi unutuyorum. Bu konuda çok şanslıyım çünkü tatlılarımın başarısını Hatap una borçluyum. Katkı maddesi içermediğinden ipeksi dokusu ile hamura bambaşka bir kıvam katıyor, bunu daha hamuru yoğururken farkediyorsunuz. Eğer denemek isteyenleriniz olursa iletişim numaralarını zevkle verebilirim. Zira bölge bayisi kuzenimin eşi Ender Tümer bana ta Samsun'lardan gönderiyor unumu. Burdan teşekkür etmek istiyorum yine yeniden. Diğer unlarla farkını görmek için mutlaka denemelisiniz.
2 yorum:
Bitti mi, sen onu soyle bana... Enfes gozukuyor ama vişneli tarifinden daha zor gibi... Yani benim icin :)) Bana soyle bir tek un, seker, tereyag, cilek, ceviz ve gerekirse vanilin benzeri malzemeler iceren bir tart tarifiverebilir misin? Eeee blog sahibi olmak kolay degil, boyle taleplere de cevap verecen!
en son dilimi nergis yedi. biraz daha zaman alan bir tatlı. çilekli tatlılarda çilek pişmediğinden illa bir tür garnitürle karıştırmak gerekiyor. isteğini araştıracağım. ne mutlu bana, isteğe devam...
Yorum Gönder