5 Ocak 2014 Pazar

Krem Karamel

2014'e girerken içimde taşıdığım umutların köpürdüğünü hissettim. Her ne kadar bazı acı haberler de alsam daha ilk günlerinde bu yılın, hayatın anlamsız karmaşasından uzaklaşmanın mümkün olmadığını anladım. Ama umut başka birşey... 
Hedefim olan diplomayı aldım ve artık bir pasta şefiyim. Kendimle mi, başından beri beni destekleyen eşimle mi, tüm düzeni emanet ettiğim anne babamla mı, hasretimle yanıp tutuşan balyanak kızımla mı gurur duyayım şaşırdım. Ama sonunda başardım. 

Bu sefer Paris'te yaşayan kardeşimin evinde kalma şansım oldu. Biricik yeğenimle de hasret giderdim biraz. Her ne kadar miniğimi 3 gün üst üste göremeyeceğim kadar yoğun bir kurs olsa da onlarla olmak ayrıca harikaydı.
Öğrendiklerim sadece bir dosya dolusu tarif gibi görünebilir. Ama hakikaten tecrübeli şeflerimden detaylarını öğrendiğim çikolata ve şekerden ne kadar haz aldığımı anlatmam imkansız. Le Cordon Bleu gerçek bir okul ve her dakikasından ayrı birşey öğreniyorsunuz. Yoğun kurslar zaman açısından daha pratik gibi görünse de gerçekten yoğun bir program olduğundan güçlü bir bünye ve sağlam bir sinir sistemi şart. Sabahların saat 8'den önce ağarmadığı Paris'te, okula karanlıkta girip karanlıkta çıktığımız günlerin sayısı hiç de az değildi doğrusu.
Yeni dostlar edindim, yeni insanlarla tanıştım. Paris'te dolaştım. Kafamı toparladım.

İşte okuldan birkaç demo fotoğrafı. Şeflerin eseri...







Tüm hızımla kavuştuğum ve bir heyecanla kutladığımız yeni yılın ardından yeniden sizlerleyim.
Yepyeni projeler ve girişimler var sırada kısmetse...


Krem Karamel kızımın favorisi. Sizlerle de paylaşıyorum bu pratik tarifi...

KREM KARAMEL
Yarım kilo süt
6 yumurta veya 5 büyük boy yumurta
1 bardak toz şeker
yarım paket vanilya

Yapılışı:
1 bardak şekerin üzerinden 3 çorba kaşığını alın, bir minik sos kabında bir fincan su ile karamel hazırlayın. Şeker koyuca, pekmeze yakın renk alınca hazır demektir.

Kaselerin içini hafifçe ıslatın ve diplerine hazırladığımız karamelden bir kaşık alıp yayın.



Yumurtaları bir kaseye alın ve bir çırpıcı ile şekeri karıştırın, sütü ve vanilyayı da ekleyin. Şeker eriyinceye dek karıştırmaya devam edin. Mikser kullanmayın, yumurtaların köpürmesini istemiyoruz.




















Kaseleri bir borcamın ya da tepsinin içine dizin, yarısını geçene dek sıcak su ile doldurun. 
İçlerini yumurtalı karışım ile doldurun.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika kadar fırınlayın. 
Fırından aldıktan sonra suyun içinde soğumasını bekleyin.



Servisten önce düz bir tatlı tabağına ters çevirin.



Facebook'ta irmik hanım'ın tatlıları grubundan veya instagramda irmikhanimm olarak beni takip etmeye devam edebilirsiniz.


Hepinize harika bir yıl diliyorum sevgili tatlıseverler...