Tagada aslında çilek şeklinde, şeker kaplı jelibonlara verilen ad. Fransa'da en çok tüketilen Haribo çeşidiymiş Fraise Tagada. Fraise(okunuşu:frez, yani çilek ). 1 milyar adet gibi çılgın bir rakam. Şef Bruno Olivier'in kitabındaki bu tarifi kendime göre yorumladım. Adını Tagada koymasının nedeni sanırım alınan yoğun çilek aroması.
Tarifimiz ise aynı adı taşıyor ama içinde gerçek meyve var.
Çorba mı evet bu bir çorba tarifi ama en tatlısından.
Akşam yemeği sonrası için soğuk, ferahlatıcı ve lezzetli bir bahar tatlısı.
6 kişi için
Gerekli malzemeler
500 gr çilek
4 kaşık şeker
1 portakalın suyu
1 vanilya çubuğu
Yapılışı hayli basit. Çilekler yıkanır, ayıklanır ve boydan ikiye bölünür. Büyükçe bir salata kasesine alınır. Vanilya çubuğundan bir bıçağın tersi yardımıyla tanecikleri sıyrılır ve çileklerin üzerine eklenir. Portakal suyu ve şeker ilave edilir.
Hepsini iyice karıştırıyoruz.
2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Tek servislik kaselere dilediğiniz kadar koyup afiyetle yiyiniz.
Dondurma ile servis edebilirsiniz.
Ben fıstıkla süsledim.