İtalyan çikolatalı turta
Eski bir dostla buluşmanın mutluluğu, aradan yıllarda geçsede anılar tünelinden beraberce geçip, hoş sohbet edebilmenin neşesi...
Nişantaşı PiPa enfes bir italyan restoranı. Bu arada herkese tavsiye ederim.
Sevgili Şule bu tarifim senin için.
Hayatın bu tarifteki kadar tatlı geçsin diliyorum. Yeniden görüşmek üzere....
Basit görünümünün altında eşsiz çikolata lezzetini yakalamak isteyenler için ideal bir tarif İtalyan turtası. İçinde bol badem var, dilerseniz ceviz veya fındıkla da deneyebilirsiniz. İçinde un, yağ yok! Unsuz yağsız ama leziz...
Yumurta akını köpürtüp badem ve çikolataya ekliyorsunuz o kadar!
10 kişilik turta için gerekli malzemeler:
1 bardak badem (kavrulmuş ya da kavrulmamış farketmez ama bütün badem olsun)
2 bardak şekersiz çikolata (irice doğranmış)
1 bardak şeker
1 tutam tuz
7 büyük yumurtanın akı
süsleme için pudra şekeri veya kakao
24cm çapında klasik turta kalıbı
Yapılışı:
Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.
Kalıbımızı yağlayalım ve tabanına fırın kağıdı kesip yerleştirelim.
Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurta aklarını aşağıdaki kıvama gelene dek mikserde çırpalım. En son şekerin yarısını ekleyerek biraz daha çırpalım.
Bademleri, tuzu, şekerin yarısını, çikolatayı mutfak robotunda çekelim. Toz gibi olmasın, çok da iri kalmasın.
Bu karışımdan önce bir iki kaşık yumrta aklarına ekleyip hafifçe karıştıralım sonra tümünü aklara yedirelim.
Kalıba dökelim. Yaklaşık 30 dakika pişirelim. Kürdan testinde kürdan çikolatalı çıkacak.
Sıcak kalıbı ızgara üzerinde ılıtalım, sonrasında kalıbın çevresinden bıçakla keserek turtayı kalıptan ters çevirerek çıkaralım.
En alttaki fırın kağıdını sıyıralım ve servis tabağında yeniden ters çevirelim.
Üzerini dilerseniz pudra şekeri dilerseniz kakao ile süsleyebilirsiniz.
Evde tatlı yapmak bu kadar kolay ve bu kadar lezzetli bir olay!
Afiyet olsun sevgili tatlıseverler...
6 yorum:
Bu güzel tatlıyı mis gibi bir fincan kahveyle yemek cok keyifliydi, tadı hala damağımda mmm... annen...
Esracım süpersinn..Ben bir tatlı canavarıyım:)Çok iyi geldii. Fatoş
uzun zamandır tariflerinizi bekliyorduk....elinize sağlık...selma...
selamlar, bir pastanede stajdaydım. çok yoğun geçtiği için paylaşım yapamadım. yeniden merhaba...
pastaları gibi kendisi de tatlı mı tatlı esra merhaba....yapmaya çalıştım..ilk bAşta zor gibi görünüyor ama gerçekten çok değişik oldu..her zaman yaptığımız keklerin pastaların dışında bir lezzet oldu...teşekkürler....
farklılık yaratabilmek ne güzel değil mi sofralarda... afiyet olsun ve ellerine sağlık papatya... :)
Yorum Gönder