9 Mayıs 2012 Çarşamba

BISCUITS AMARETTI

Adından da anlaşılacağı üzere içinde badem aroması olan bir bisküvi tarifim var bugün sizler için. Ama tatlıseverleri ne kadar mutlu eder bilemiyorum çünkü geçen ayki Paris seyahetimden edindiğim meşhur Dükan tatlıları kitabından ilk tarif. Bu da demek oluyor ki bu tarifte yağ-şeker yok, onların yerini yulaf kepeği ve suni tatlandırıcı alıyor. Tadı çok mu kötü: hayır, yaz öncesi diyet sıkıntısı olanlar için iyi bir alternatif. Tadı çok mu iyi: hayır, hep söylediğim üzere gerçek tatlıdan vazgeçemem, porsiyonları azaltmayı yeğlerim. Suni tatların keyfi bence tartışılır ama bu şekilde çok daha sağlıklı olduğuda inkar edilemez.
Bana kalırsa bizdeki yulaf kepekleri Avrupa'dakilere nispeten biraz daha kalınca, kullanmadan önce bir tur daha robottan geçirilse iyi olur. 
Kullanacağınız yumurta akının da oda sıcaklığında olmasına özen gösterin lütfen, merengin dolayısıyla bisküvinin kıvamını bu ısı belirliyor çünkü...
Evet daha fazla lafı uzatmadan kısa tarifime geçiyorum.
Bu tarifi şeker ve un ve badem unuylada deneyecek ve sonuçları paylaşacağım.


100 tatlının yer aldığı bu kitaptaki tüm tarifler suni tatlandırıcı, aroma ve yulaf kepeği esas alınarak yapılıyor. Diğer tüm teknik bilgiler yani uygulama tarzları aynı...

Biscuits Amaretti

Yaklaşık 4 kişi için 
15-20 bisküvi

2 yumurtanın akı
1 tutam tuz
7 tatlı kaşığı yulaf kepeği
6 tatlı kaşığı toz Splendida
1 tatlı kaşığı bitteramandel badem aroması (marketlerde Dr.Oetker'den minik cam tüpler içinde bulacaksınız)

Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını mikserde çok sıkı form alana dek çırpalım ve sonlarına doğru tuzu ekleyelim. Hafif hızda karıştırmaya devam ederken toz halideki Splendida'yı ekleyelim. Biraz daha çırpalım.
Yulaf kepeği ve aromayı da katarak iyice karıştıralım.
Krema poşeti veya iki tatlı kaşığı yardımıyla fırın kağıdı serilmiş tepsiye minik bisküviler şeklinde sıralayalım.
10 - 15 dakika pişmeyi gözlemleyerek fırına atalım.

 

Dışı hafif çıtır, içi yumuşacık bisküviler çıkacak fırından...
Izgara telin üzerinde soğumaya alalım. Hatta bırakalım fırınla beraber soğusun.
Afiyetle ve gönül ferahlığıyla yiyin...

Hiç yorum yok: