27 Kasım 2011 Pazar

Kuru Meyveli&Bademli Biscotti

Fransız tatlılarıma yoğun olarak odaklandığım bugünlerde ara sıçramalar yapmak adına uzun zamandır denemek istediğim biscottiyi sizlere sunuyorum. Genelde kafelerde ve merketlerde paketlenmiş olarak aldığımız bu ürünleri evde yapmanın son derece kolay olduğunu biliyormuydunuz? Tek gereken biraz sabır, çünkü bu bisküvi çift pişiriliyor. Gevrekliğini de burdan alıyor. İçine istediğiniz bir kuru yemiş türünü, kuru meyve ile birleştirip türlü türlü biscottiler yaratabilirsiniz. Bu tarifi foodnetwork'ten takip ettiğim italyan şef Giada'dan uyarladım.
Bir italyan gevreği olan biscottilerin içine kuruyemişleri koymadan önce 5-10 dakika fırınlamamız aromalarını güçlendirecektir. Tavsiye ederim. Kurutulmuş yabanmersinlerini de sıcak suda 10 dakika bekletip, iyice kurularsak bisküvinin içinde lezzetini daha iyi alırız. Ben evde bulunan kurutulmuş hindistan cevizi ve mangodan da ilave ettim. Zengin ve enfes bir karışım oldu diyebilirim. Yabanmersini ile tuzsuz fıstıkta şahane uyumludur. Bilginize,


Yaklaşık 24 adet için
Gerekli malzemeler:
300 gram un
1 buçuk tatlı kaşığı kabartma tozu
180 gram şeker
100 gram tereyağı oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tuz
2 büyük boy yumurta / 1 adette üzerine sürmek için
165 gram kuru yemiş (fındık, fıstık, badem vb)
65 gram kuru meyve (yabanmersini, mango, kayısı, üzüm vb)
yarım paket vanilin


Yapılışı:
Fırını 175 dereceye ayarlayalım.
Mikserde hamur başlığını takarak önce şekeri, tereyağını, limon rendesini ve tuzu harmanlayın.
Ayrı bir kaseye yumurtaları kırın. 
Yine ayrı bir kaseye unu ve kabartma tozunu eleyin.
Mikserdeki karışıma önce yumurtaları tek seferde ekleyin, yavaş hızda karıştırın. Daha sonra unu ve meyveleri katın.
Hamurumuzu unlu tezgaha alıp ikiye bölelim. Kıvamı son derece yumuşak olan hamurumuzdan silindir şeklinde iki adet somun yapalım ve üzerine hafifçe çırpılmış yumurtadan sürelim.



Minik ellerden yine yardım aldım...


Fırın kağıdı serilmiş tepsimize koyalım.
Yaklaşık 40 dakika fırınlayalım.
Çıkardıktan sonra fırından 30 dakika soğutalım birer parmak kalınlığında dilimler keselim. Ekmek bıçağını tercih edin. 





Izgaranın üzerine yatay konumda dizelim ve 15 dakika daha fırınlayalım. 
Altın rengi alana dek pişirelim.







Vakumlu kavanozda 1 haftaya kadar dayanan bu bisküvileri kahvenin yanında, süte banarak, yürüyüşe çıkarken, mideniz kazındığında atıştırabileceğiniz bir atıştırmalık olarak mutlaka deneyin.











5 yorum:

Adsız dedi ki...

Minik ellerde degince lezzetine doyum olmaz biscottilerin! Ellerine, agzina saglik Esracigim.
Sevgiler,
Nesli

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık
Güzin

Ilke dedi ki...

Bende cok severim biscotti'yi, ne zaman bir kitapcida kahve alip otursam yanina cukulatalasini mutlaka alirim. Cok tesekkurler tarif icin.

Shelley dedi ki...

Love biscotti! I'm making a batch of my favorite chocolate, espresso, walnut biscotti for a Christmas cookie swap next week. Hopoe you're enjoying the holiday season!

Unknown dedi ki...

elerinize sağlık çok güzel görünüyorlar