15 Ekim 2010 Cuma

Fondant au chocolat

50.üyemin hediyesi

Bol yağmurlu bir hava, can sıkıcı bir renk, ama heyecanlıyım, hediye kutumu aldım ve köprü üzerinde Sting dinleyerek Kavacık'a vardım. Siz de okurken dinlemek isterseniz farklı bir pencerede açabilesiniz diye linkini ekliyorum. http://fizy.com/#s/1ly9lx


Defne restoranın sahibi Melahi'den onayladım mekan açılalı tam 12 yıl olmuş.
Dün gibi...
Satış ekibinden arkadaşlarla öğlen yemeklerinde Melahi'nin bu yerinde buluşur, yemeğimizi yer, şamata yapar ve hatta müşterilerine serviste yardımcı olmaya çalışırdık.
İrmik hanım'ın 50. üyesi tatlısever Zeynep arkadaşım da bu ekiptendi. Yıllar bizi internet ortamında tekrar kavuşturdu ve vaadini verdiğim hediyemi almaya O hak kazandı. Buluşma mekanımızdan içeri girdiğinde ona doğru yöneldim ve alkışlamaya başladım, sonra da kızımdan aşırarak kendimce 50'ye uyarladığım madalyasını boynuna taktım. Birlikte güzel bir yemek yedik.
Hediye tatlısı olarak Zeynep'ten ziyade çocukları Can ve Jülide'yi düşündüğümden, severek yemeleri için çikolata dolu bir tarif yaptım.

Tatlı bir bahaneyle yeniden buluşmak çok hoştu gerçekten. 100. üye ile buluşmamı ise şimdiden hayal etmeye başladım doğrusu...

Tarif yine bir Fransız klasiği: Fondant au Chocolat (okunuşu: fondan o şokola)
Çikolata bazlı, az unlu, tadını yoğun çikolata ve arasına konan meyveden alan bu tatlı, çikolata sevmeyenler tarafından bile zevkle yenilen bir tarif.

FONDANT AU CHOCOLAT

6 kişilik
Gerekli malzemeler
6 yumurta
200 gram donmuş vişne
200 gram çikolata
200 gram tereyağı
180 gram şeker
70 gram un
1 tutam tuz


200 gram çikolatayı düşük derecede mikrodalga fırında veya benmari usulü eritin.
Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpın.
Sonra tek tek yumurtaları ekleyin. Unu ve tuzu eleyin, erimiş çikolatayı ilave edin.
Dilediğiniz bir kalıba yağladıktan sonra hazırladığımız bu karışımın yarısını bir kat dökün sonra bir kat meyveleri dizin ve kalan karışımı ekleyin.
180 derecede 30 dakika pişirin.



Çikolatalı tariflerim lezzetini Belcolade'den alıyor. Saf Belçika çikolatası. Blok çikolatadan parçalar koparmaktan anormal mutluluk duyuyorum. 2.5 kiloluk blok çikolata bana 2-3 hafta yetiyor. Pişerken ki kokusu da başdöndürücü.



Gelelim Defne'ye...
Bana göre Asya yakasında Cihangir havasındaki nadir restoranlardan. Ev yemekleri harika, özenli ve leziz.

Adresi: Ekinciler caddesi no:15 Kavacık



Bu buluşmaya ev sahipliği yapan Melahi'ye de sonsuz teşekkürler buradan...



Zeynep'in oğlu Can'ın benzetmekde haklı olduğu üzere kullandığım kalıptan mütevellit tırtıla benzeyen bu tatlıyı denemenizi tavsiye ediyorum sevgili tatlıseverler.

Daha nice tatlı duraklarında buluşmak üzere, sağlıcakla...

5 yorum:

esoteric dedi ki...

çikolata sevmeyen ben yaptım yedim bayıldım=)

Sıcak Paylaşımlar Aysel dedi ki...

Müthiş görünüyor, vişne ve çikolata ikilisi ile eminim çok lezzetli olmuştur...

AFIRDITA ZEYNEP dedi ki...

vallahi çok lezizdi:)))tabi ki ben kuş kadar tadabildim....afiyetle yedi bnm ufaklıklar..hele de tam okul dönüşüne rastlayınca bu enfes vişne-çikolota birlikteliğiyle karşılaşmaları...bayıla bayıla götürdüler;)))

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis bir görüntü
ellerine sağlık canım

Shelley dedi ki...

I can't read a word but it sure does look good. And so do you- great pic!