30 Aralık 2010 Perşembe

Evim evim güzel evim!

Yeniden evimdeyim. Kar nedeniyle iptal olan onlarca uçuşun bir önceki günü yola çıktığım için çok şanslıydım doğrusu. arkamdan tüm avrupa hava trafiği kilitlenmiş. Bense birkaç saat gecikmeyle evimdeydim.
Paris'ten İstanbul'a dönmek; buz gibi bir dondurmanın ardından içilen bir bardak su gibi geldi bana. Evime dönmek içimi dinginledi, hasret çektiklerime kavuşmak beni yeniden heyecanlandırdı...
Bu arada dönmeden önce bir fırsatını bulup Lüksemburg bahçeleri yakınındaki Rue Vavin'de yer alan ünlü italyan dondurmacılarından birine gidip kahvemi de içtim, tabii dondurmadan sonra...Dondurmanın koyu kıvamı ve eşsiz aroması bir başkaydı. İtalyanlar bu işi gerçekten de çok iyi yapıyorlar.



18 Aralık 2010 eve dönüş tarihim. Gökyüzünde evime doğru yol alırken bulutlardan fırsat buldukça bir yandan İsviçre alplerinin tadını çıkarırken bir yandan da kafamdaki fikirleri kağıtlara aktardım. Pek çok fikirle döndüm Paris'ten...

11 benim uğurlu rakamım ve 2011 daha ilk günden bana şans getirdi gibi...3 Ocak itibarıyla Benne pastanesinde işe başlıyorum. Mutfağı son teknolojiyle donatılmış bu mutfakta işinin uzmanı bir ekip beni aralarına alıyor. Bundan böyle ben de yepyeni tatlarla Benne vitrinini zenginleştirmek için çabalayacağım.
Yılbaşı için bir klasik olan kütük pastanın yanısıra, türlü modellerde boyadığım kurabiyeler de hayli ilgi gördü.
Evet, İstanbul'a döner dönmez kolları sıvadım ve halihazırda yaklaşık 6 aydır gönüllü olarak birlikte çalıştığım Benne ekibinin yılbaşı telaşına ortak oldum...Benne ayrıca türlü türlü doğumgünü pastaları, tatlı tuzlu çeşitleri, turtalar, rulo pastalar, enfes profiterollerin de özenle hazırlandığı butik bir pastane.



Tabii bu blogda yeni tariflerimi paylaşmaya devam edeceğim elimden geldiğince...Endişeniz olmasın.


Hepinize mutlu sağlıklı şanslı bir yıl diliyorum. Kucak dolusu sevgilerimle,

4 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Yeni yılda ve sonrasında harika güzellikler diliyorum.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

hoşgeldinizzz,
ve çok güzel haber 3 ocak 1 :))
heyecanla takibe devam yani..
İyi seneler, mutlu mutlu !! :)

Adsız dedi ki...

harikasın arkadaşım...2011 de bol tatlılı günler senin olsun...sevgiler...fatoş...

Unknown dedi ki...

Büyük heves ve özveri ile kazandığın tecrübelerini üstün beceri ve yeteğinle doruğa çıkaracağına inanıyor sana bu yeni heyecanında sonsuz başarılar diliyorum.Herşey gönlünce olsun.