1 Ekim 2012 Pazartesi

Okul Kurabiyesi

Sevgili Veli Tatlıseverler,
Yeni okul dönemi başladı, uyum süreci tamamlandı umuyorum. Okul sonrasında akşamüstleri çocuklara sunmak  veya beslenme çantaları için tarif arayanlara bir tarifim var bugün. Hem besleyici hem enerji verici...Sanki günümüz çocuklarının ekstra enerjiye ihtiyacı varmış gibi değil mi? Ama burda İrmik Hanım'ın amacı hazır atıştırmalıklardan kurtarmak minikleri. Yoksa enerji de bir eksikleri yok çok şükür. Okul dönüşünde bile düz duvara çıkacak güçleri var gerçekten. Doğruyu söyleyin bana, yoksa sadece benim minik mi bu kadar hareketli? Adını da okul kurabiyesi koydum. 
Defnecik de pek sevdi doğrusu. 

Gerekli Malzemeler:

Çeyrek paket tereyağı (250 gr.lık)
1 su bardağı elenmiş un
1 bardaktan bir parmak eksik şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Iki avuç dolusu fındık
2 çorba kaşığı çikolata parçacığı
1 yumurta

Daha kıtır kurabiye sevenler şekeri esmer yapsın lütfen.

Çükolata ve fındık hariç tüm kuru malzemeler bir kasede iyice karıştırılır. Evde varolan dilediğiniz çeşitte çikolatayı (bitter ya da sütlü daha uygun) iyice ufak parçacıklar haline getirilir. Fındıkları da hamura katmadan önce 10 dakika kadar fırınlamak aromasını coşturur, sonra bir bıçakla incecik kıyıp ve hamura ekleyebilirsiniz. 

En son hafifçe çırpılmış bir yumurta hamura eklenir.
Eğer tüm elinizi hamura daldırırsanız biraz problem yaşayabilirsiniz. Bunun yerine yumurtayı parmağınızla hamura yedirmekle başlayın, hamur toparlandıkça avcunuzla yoğrumaya başlayabilirsiniz.. Daha kolay olacaktır.


Zamanınız varsa hamuru dolapta biraz dinlendirin, yoksa sorun değil. 
Kurabiyelerimiz pişmeye hazır...

Dilediğiniz büyüklükte parçalar kopararak tepsiye dizin. Fırınlamadan önce iki parmağınızla hafifçe üzerlerine bastırın.


180 derecede 10 dakika fırınlayın. Daha fazla asla değil.  

Afiyet olsun...